Foto

Fotolektion igen, och jag börjar känna att detta är sånt himla slöseri på ett bra ämne! Nät vi väl har läraren här är lektionerna asbra och verkligen lärorika, då älskar jag det. Men dessa lektioner då hon ägnar hela sin tid åt den andra gruppen känns det så meningslöst att sitta här och skriva på ett arbete som vi behöver hjälp med för att komma frammåt. Ne dessa lektioner kunde jag lika gärna haft sovmorgon!

Idag fyller Albin 21. Hur stört är inte det! När jag lärde känna den där filuren var han arton precis som jag är nu (ah snart iaf...). Då var jag i och för sig bara femton, men det har ju inte med saken att göra :P År går fort helt enkelt. Ringde och väckte honom i morse, en födelsedag är ingen födelsedag om inte någon väcker en och sjunger ha den äran.

På fredag ska vi grilla i stugan, MUMS! Det blir nog sista gången för säsongen (haha det rimmade!). Jag och Stina drar mot sydligare breddgrader runt halv tolv och lär landa runt klockan halv sju i älskade Råå. Ska bli kul att äntligen få visa Stajna min lilla stuga i himlen =)


Happy Birthday - Stewie Wonder

Regn

Så nu är jag tillbaka hemma igen. Regnade för första gången på tre veckor idag, gjorde mig faktiskt inte så jättemycket. Ibland kan regn vara skönt. Bara tänk efter lite. Vem kan säga att det inte är mysigt att stå under ett paraply med någon när regnet bara öser ner runtomkring en? Eller hur kan det vara helt underbart att gå ut i ösregn och bara gå tills man är blöt in till underkläderna. Bara ibland kan det göra att man känner sig så befriad. Så öppen för allt. Bara när himlen öppnar sig som en sår och bara väller ut allt som den samlat på sig. Ja regn kan jag nog älska ibland faktiskt. Lika mycket som man älskar snön ibland. När det inte är blött och slaskigt. Då är det inte så mysigt.

Helgen var riktigt kul faktiskt. Vi hann med att göra så grymt mycket denna gången. Fredagen på Liseberg, Håkan Hellström har en himla massa rökande fans!. Lördagen började med att Inger och Jan-Ove kom med nybakade bullar till oss, vilken god frukost! ^^ Sedan shoppade vi en himla massa kläder till Albin, tror aldrig vi har varit så här bra på att shoppa innan! Nattbio hann vi med också, Wall-e. Supermysig film faktiskt. Men gud va trött man kan vara när man går på bio till halv två! Kändes som en evighet innan vi var hemma igen. Men nattpromenader är alltid fint. Igår var vi på bokmässan med Inger och Jan-Ove och spanade efter kändisar. Kanske inte vad Inger tyckte var meningen med besöket, men det var himla kul iaf^^ Såg Ola från "myror i brallan". Hihihi.. "Han finns på riktigt!" Som Inger sa .

Denna veckan är fylld med prov och inlämmningar och en massa annat "got-to-do-saker". Känner redan pressen stiga. Men jag överlever nog, som alltid. Ha en fin kväll nu!



Love You Lately - Daniel Powter

Göteborgs spontana komiker

Här  i Göteborg kan man höra grymt komiska kommentarer ute på stan. Exempel från igår:
 

Två flickor runt femton utan för Liseberg går förbi en stjärna på marken som det står Albert Einstein på. Den ena flickan drar i den andra flickan och stannar tvärt vid stjärnan.

Flicka 1: "Vänta kolla! Har han varit i Sverige!"
Flicka 2: "COOLT!"


Vid ett annat tillfälle hoppar ett gäng flickor i ungefär samma ålder ut från en buss, uppenbart påverkade. En av flickorna utropar när de stiger ur bussen:

"Meh, varför kan inte alla va lika fulla som vi?!"


Storstadsmänniskor är allt för roliga ^^

Tills vidare



Första helgen med spanjorerna - framför Vättern i Jönköping

Hejdå Gislaved

Hej allihopa, visst är fredagar underbara! Mina fredagar är grymt sköna i alla fall, jag slutar vid kvart över nio ^^   Idag ska jag hinna packa innan bussen går till Hestra om en timme ungefär. Upp till Göteborg ska jag denna helg. Ikväll blev det helt plötsligt så att vi ska gå på konsert, Håkan Hellström på Liseberg. Jag har inte nån riktig aning om jag tycker om honom så det ska bli riktigt spännande att se vad han har att komma med. På söndag ska vi på bokmässan med Inger, den har jag heller aldrig varit på.

Igår åkte jag med Linnéa för första gången sen hon fick körkort! Och tro det eller ej men på vägen dyker det upp ett enormt vildsvin!  =O Chock eller vad! Nu vågar man ju inte gå runt i skogen hemma heller när det springer runt vildsvin där.


She Is - The Fray

See you in Spain!



Ursäkta för den snea bilden, men ibland vill sig inte tekniken. Idag åkte dom hem, våra nya vänner. I morse utanför skolan rann tårarna så det sprutade. Jag förstod inte att det skulle bli så svårt att se dom åka hem igen. Och jag höll tårarna tillbaka väldigt länge. Men så sa Ivan något riktigt fint och då var det ju kört. "Noo now I´m crying too!" . Att se Silvia så ledsen över att åka var heller inte lätt. Det har varit en grym upplevelse att ha henne här, och ja det känns lite som att ha en till syster hemma. Inte för att jag behöver fler. Men det har känts så naturligt att hon bott hos mig och varit där varje dag. Att vi åkt och gjort en massa saker och umgåts så himla mycket. Suck jag kommer sakna dom nåt så grymt, om jag inte redan gör det. Dagens låt tillägnar vi elva underbara spanjorer på väg hem till Spanien. See you soon.




Små Grodorna - Folkvisa

boring...

Suck för lärare som försvinner och inte kan hjälpa en...

Utbyte

Hej Allihopa! Idag är sista dagen som Silvia är här hemma hos mig. Både hon och jag har lite smått ångest inför morgondagen. De åker klockan sju och sen dröjer det ett halvår tills vi ses igen.. snyft.. Ikväll ska vi ha avskedsfest med gänget. Snyft igen. Men det har verkligen varit två grymt roliga veckor. Vi har kul tillsammans helt enkelt. Nu ska jag fortsätta med foto-arbetet, men ha en fin dag så ska jag nog hinna skriva lite mer idag nån gång!





Take A Chance On Me - ABBA

I don´t mind!

Det är sjukt vad dagarna bara flyger förbi nu. Kan inte fatta att spanjorerna snart ska hem! Det suger redan i magen för jag vill verkligen inte att dom ska åka. Dessa två veckor har varit skitkul från början till slut och jag kommer sakna dom nåt så grymt när de åker. Vi har fyllt dagarna med skratt. Och min alldeles egna Silvia ska åka hem, snyft! Hon känns som en syster, som Irene skulle sagt ^^ Vi trivs väldigt bra ihop och det är ju det viktiga. Igår var det fiesta hos Jenni som gällde. Hela högen var där, chockerande nog inte lika högljudda som vanligt (vi har nog försvenskat dom lite). Det blev en kul kväll med en himla massa macarena-dans. På något vis ska jag lyckas få tag på bilder från dessa huliganer, jag lovar de är värre än japaner! "PICTURE!" skriker de hela tiden! Och alla ska ha samma bild på sina kameror.  Men men, I don´t mind! haha


Macarena - ?

ITS A BAT!!

Det är grymt kul att ha utbytesstudent hemma, jag säger bara det! Det är verkligen något värt att testa. Jag och Silvia skrattade så vi höll på att dö igårkväll. Det flög in en fågel i vårt hus och först trodde vi att det var en fladdemus, gud i himmelen vad vi skrek! Med roligast var att föröka få ut den där lilla blåmesen ur huset igen. Jag och Silvia sprang runt med sjalar och viftade och blåmesen flydde in under soffan ^^    Smarta fågel...

Dare You To Move - Switchfoot

älskade låt!







 


Tacos med spanjorerna!

Tacos-kväll

Till alla er som tror att alla som bor i Spanien har ätit tacos - Ni har lika fel som vi hade! Inte en enda av våra spanjorer hade ätit tacos, någonsin! Vi var tvugna att visa dom hur man gjorde ^^   To all you spanish people, thank you for a great evening! =D

Kiss On Me- Tyler Hilton

hmm..



Då hade vi allt framför oss..

Morgondagen

Nu har jag verkligen städat klart för dagen! Jag har hållt på i ett par timmar nu med att skrubba allt från duchen till mina fönsterbrädor inför imorgon. För det är en stor dag imorgon. För det första ska jag, Viktor, Andreas och kanske Anton till Jönköping för att ta sprutor inför Gambia-resan. Läskigt! Sen imorgon kväll anländer våra utbytesstudenter från Spanien! I två veckor ska Silvia bo hos mig, och från vad jag har sett verkar det som om det kommer bli en riktigt kul tid! Så med lite pirr i magen inför imorgon, men helt klart förväntansfull går jag till sängs ikväll =)

Missing You - Tyler Hilton

Länge Leve Flodkräftan!

Ja igår var vi ute på äkta miljöarbete med Biologi Breddning! Ut till Moa Sågbäck åkte vi och gjorde en riktig insats för att hjälpa flodkräftan. Jag kunde dock inte skyffla sten som de andra på grund av olyckan, så jag fick agera pressfotograf! Jag sprang runt med kameran i högsta hugg och fotograferade mina kära kamraters plågade miner, men också de fina dans-movesen som de fick till ^^ Dessa bilder ska sedan skickas in till Länsstyrelsen och dokumenteras. Idag läste jag ett helt reportage i Västboandan om hur flodkräftan minskar i antal, kanske gjorde vi något stort för dom igår =)



Världens Gladaste langar-kedja! Och helt klart bäst på att sjunga ^^





Dont Worry Be Happy - Bob Marley

Krock

Hejsan igen allihopa! Uppehållet här har en väldigt bra förklaring. I lördags runt klockan två krockade vi in i två stenblock i Vika. Och jag tror inte att det är möjligt att förstå chocken i att krocka.  Att se röken fylla bilen och höra en vän få panik över att hans arm inte "funkar". Att få panik och putta ut folk ur bilen. Att inse att man varit nära att mista livet tillsammans med fyra vänner inom loppet av några sekunder. Det är ofattbart om man inte varit där, och näst intill ofattbart även om man varit det. Man fungerar på ett annat sätt när man är i chock. Det känns knappt som om man är i sin egen kropp. När vi staplade in på akuten i Värnamo kändes det inte som om jag var där på riktigt. Hade inte Tina varit med oss vet jag inte hur vi skulle ha klarat oss.
Att gå i skolan nu känns helt overkligt. Speciellt när Oscar fortfarande ligger på sjukhus. Men mest overkligt känns att det verkligen har hänt. Det tar väl antagligen ett tag att inse. Jag kan bara hoppas att det var enda gången jag behöver vara med om det här.

Min alldeles egna busschafför

Min papa är allt söt han. Han vill alltid hälsa på mig. Gulligt va? Det enda som inte riktigt är så charmigt är att min far oftast kör stora, riktigt stora, bussar på dagarna. Och dessa stora, riktigt stora, bussarna har höga, riktigt höga, tutor. Så min käre far skrämmer upp hjärtat i halsgropen på mig varje eftermiddag på väg hem från skolan. Men man kan helt enkelt inte tycka illa om honom när han vinkar så glatt tillbaka ^^




En Busschafför - Folkvisa

Gambia

Idag gjorde vi det äntligen. Bokade resan. Den 23 Oktober klockan 07.25 smäller det. Då lyfter planet med fyra miljö-vinnare från Kastrup. SHIIIIIT! haha Kan inte förklara i ord hur mycket jag längtar nu! =D


Just Dance - Lady Gaga

Bakotu Hotel

Om bara ett par veckor ligger vi där... LYCKA!




Vamos A La Playa - ?

Fotolektion

Igår lånade jag en kamera från skolan för att kunna jobba med mitt fotoarbete. Här är lite av vad jag kunde åstadkomma.









Ha en bra dag! =)

Första September


Det andetaget med omtanke.
Så enkelt.
Luft som går in och ut genom lungorna.
Tänk att det kan vara så enkelt att förse kroppen med vad den behöver för att leva.
Men vi vet alla att det inte är så enkelt.
Luft kan fylla en kropp hur mycket den vill, men för att få den att leva behövs mer än luft.
ibland behöver man en vän, ibland behöver man kärlek och närhet.
Ibland har man precis vad man behöver.
Ibland mister man allt man behöver.
Livet förändras hela tiden.
Men när man mist allt man behöver finns det ändå något kvar.
Luft.
Tänk att det kan vara så enkelt.


The Scientist - Coldplay

RSS 2.0