(S)limegrönt i Uppsala

Imorgon bär det av till Uppsala! Ett ställe med inplanerade kramringar och med-packade "kul grejer". Det ska bli spännande att se vad det blir av den här helgen eftersom vi inte har en aning om vad som väntar oss. Älskar spänningen ; ) Lite äventyr har jag längtat efter. Och nu börjar det. På måndag åker vi ju till Kolmården också, kommer bli en kul vecka! Tänkte bara säga hejdå lite snabbt, och ha en himla fin fredag i skolan! Moahahaha......



Handle Me - Robyn

HELT OKEJ!

Idag hade vi friluftsdag i skolan. I Ambjörnarp den 21 Maj 2008 gjorde jag min vattenskide-debut! Jag hade verkligen ställt in mig på att det skulle vara supersvårt, men det gick verkligen superbra! På första försöket tog jag mig upp ur vattnet och det kändes hur härligt som helst att flyga fram över vattnet.

Dagen slutade inte att va superbra där inte. När jag kom hem låg det ett brev från gymnasiet på köksbordet, adresserat till mig. Trodde jag skulle hoppa genom taket av glädje när jag insåg vad det stod. Jag fick stipendiet! Wohoooo! 2000 kronor till Kuba-resan! De andra tre hade också fått det, så nu är vi en bra bit på väg på vårt sparande! Kuba anar inte vad som väntar dem.. ; )

Haha jag kan inte fatta vilken himla röta jag haft den senaste tiden. På en termin har jag, helt seriöst, vunnit 10 000 kronor! Förstår ni detta?! Jag som inte ens vunnit mer än 100 kronor på bingolotto, om ens det, i hela mitt liv! Det är väl bara att tacka och ta emot antar jag ^^ Kan ju inte säga att jag är annat än lycklig just nu, vem skulle inte vara det?




Belief - Gavin Degraw

Kak-Josse i farten

Tänk vad man kan glädja folk med fika ^^



 

There She Goes - The Beatles

Tur i oturen

Älskade kusin, änglar vaktar över dig. Det skakade mig, men jag tackar gudarna att ni klarade er. Helt ofattbart att tänka på att jag kunde ha suttit i den bilen och att det kan ha gjort allt mycket värre. Så många "om" som kunde gjort det mycket värre. Det enda som betyder något är att det gick bra.


Angel - Sarah McLachlan

Välkommen

image2


For The Sun - Amanda Jensen

Naiv och lycklig

Idag kom Erika och Andreas till skolan på en tandem-cykel! Oh varför har man inte en sån? Den var verkligen superkul att cykla runt på, dock roligare att sitta på pakethållaren. Idag var det verkligen sommar. Helt sjukt varmt, lyckades nästan bränna axlarna på spanskan! Jag vandrade faktiskt runt i den där sommarklänningen trots allt (Nea är bra på att övertala mig). Kan inte hjälpa att känna sommarkänslor när tempen står över tjugo grader i skuggan, även om jag vet att det kan ändras på två röda. Jag är alldeles för naiv för sånt. Hällre tar jag besvikelsen då jag blir bevisad fel än att aldrig vågat tro. Och det gäller allt, inte bara sommarkänslor.


ps. Ikväll är det afro deluxe här hemma ^^

Stay Beautiful - The Last Goodnight


 


Godmorgon!

Hej Hej alla morgonpigga! Här sitter jag på min sovmorgon och skriver kallkök, men vad gör det det är ju sooool ute! Tog på mig sommarklänning som för att fira lite, men den får nog bytas ut innan jag ska till skolan. Tänkte bara säga hej och hopp och att jag hörde en grymt fin replik på Grey´s Anatomy igårkväll efter vi kom hem från sjukhuset. Här kommer den och ha en bra dag!

"It is good to be scared, it means you have something to lose"

18 ´til I die - Bryan Adams

No more

Idag skulle jag nästan kunna säga att jag aldrig ska räkna igen. Gud vilken härlig känsla! Idag var nämligen dagen då jag tentade matte D. De sista månaderna ska vi ägna oss åt integraler (frågor om betydelse undanbedes). Men jag kan med lättnad säga att jag under resten av min gymnasieperiod inte ska sitta och skriva en enda liten matte-tenta igen! Undra hur tusan man ska fylla tiden då vi brukade ha matte i trean.. För Sen vi började ettan har vi haft fem timmars matte i veckan, vad ska man göra med all den tiden... Shit, vad finns kvar av mitt liv?!!

hahahahaha, yeah right....   ; )


Better Days - Goo Goo Dolls

Bra dag

" En bra dag av en massa anledningar, det har inte hänt något dåligt idag"
 Olsson, 17

Vänner

Igår tog jag mig hem från Stinas och mtt äventyr i Hösjön. Där hade vi spenderat natten i en båt. Hann prata om allt mellan himmel och jord. På kvällen kom en hög med vänner hem till mig. En eloge till Rikard som letat reda på sitt enda par mjukisbyxor ^^  Vi försökte oss på ett spel som vi kom fram till att man både måste vara vuxen och full för att uppskatta. Det fick helt enkelt bli film istället, vi tackar Johan för det stora utbudet av gamla godingar! Vi kollade på Looneytoons back in action, det var verkligen år sen man såg den filmen! Men till alla er som undrar så kan jag medela att den fortfarande är grymt kul! Popcorn försvann mystiskt under kvällen, likaså den där känslan av att vara ensam tjej i sällskapet. Trivs med er och har aldrig en tanke på att det bara är jag som representerar den kvinnliga sidan. Det var det ett bra tag sen jag kom över.

Det där med kill-kompisar var något jag och Stina hann prata om i förrgår natt. Det är något speciellt. På något vis blir det lite större när en kill-kompis visar att han bryr sig, av det simpla skäl att vi alltid fått för oss att det är svårare för dem att visa det. Om det verkligen är så har jag ingen aning om, och frågan är om jag verkligen veta. För kanske skulle det ta bort känslan av att det är något speciellt. Hur det än egentligen ligger till så har ni rätt lätt att göra mig glad. Och det ska ni ha ett stort tack för. Precis som jagg vill tacka för igår  : )



Gothenburg - Maia Hirasawa

Långt bort

Den förste maj var jag på väg till jobbet. På gågatan stod det två kartonger uppställda där det stod att man skulle slänga sina strumpbyxor där. Och hjälp vad jag funderade på det där. Varför i hela friden skulle man slänga strumpbyxor där? Var det en ny feministisk grej "skippa strumpbyxorna, gå naturlig" ? Var det av miljöskäl, hade man hittat ett sätt att återvinna strumpbyxor? Jag kunde säkert hitta på ett tiotal skäl till att man skulle slänga strumpbyxorna. Vardagliga skäl, simpla skäl. Igår kom jag till Stina och berättade om de mystiska strumpbyxorna. Och hon berättar då att de samlar in strumpbyxor för att skicka ner till flickor i Kenya. Där ska strumpbyxorna användas som provisorisk hjälp mot deras förstörda kroppar efter våldtäkter. I min värld skulle jag aldrig tänkt på ett sådant problem. I min värld fanns det feministiska demonstrationer och miljökampanjer. I deras värld fanns det bara överlevnad. Trots att min egen erfarenhet av överlevnad har varit hård, har den aldrig varit i närheten av deras. Det är mil från min värld till deras. Men ibland kan det kännas lika långt mellan min värld din värld.

20 Good Reasons - Thirsty Merc

Blondin

Den senaste tiden har jag allt oftare börjat råka ut för håll när jag är ute och går. Den outhärdliga smärtan i sidan vägrar att sluta hemsöka mig, och jag har börjat att fundera på varför. Första tanken va "gud Josse vad du är otränad!". Men så slog det mig att jag var och varannan dag är ute och går långpromenader, så det kan omöjligen vara att jag är för otränad för att gå. På biologin fick vi för nån vecka sen lära oss att håll uppkommer när mjölksyra bildas i musklerna. För er som inte vet det bildas mjölksyra när musklerna inte får tillräckligt mycket syre för arbetet de uträttar. Och ju mer jag tänkte på det, ju klarare verkade det. Jag glömmer bort att andas när jag är ute och går ( ! ). Slutsatsen kom jag till eftersom att jag aldrig får uthärda denna smärta då jag är ute och går med någon annan. Då pratar man hela tiden och måste atomatiskt andas.
Så nu för tiden vandrar jag runt som världens blondin och tänker på att andas. Ut och sen in, ut och sen in, bra Josse! (För alla er som jag vet misstolkar: Jag menar inte SÅ!)

Iris - Goo Goo Dolls

RSS 2.0