Sicilien

Nu har vi gått i hamn i Sicilien efter två dagars segling från La Maddalena i Sardinien. Det är stört hur fint vi har haft det! Strålande sol och solningsbart varenda dag. Till morgenmad får vi besök av delfiner, på nätterna lyser blåa maneter i vattnet så hela havet verkar glittra helt magiskt, och vi har till och med sett sköldpaddor! Och skönare människor att segla med får man leta efter! Christian väcker mig genom att klappa lite på mitt huvud och kokar sen kaffe till mig när mitt nattpass ska börja och ligger sen och halvsover i sittbrunnen under mitt pass. Mysiga människa! Det här är ett helt underbart sätt att resa och jag måste säga att jag älskar det. All tid man får att njuta av att bara vara och tänka över allt. Mitt liv har varit så stökigt det senaste halvåret att det finns så mycket ta in som hänt. Jag har rest så galet mycket mitt i alltihop att jag inte riktigt har hunnit förstå vad jag varit med om, for better or worse. Nu ska vi ut och leta äkta Italiensk pizza och glass, något jag vägrar åka härifrån innan jag testat!

update

Heeeej heeej! Nu är jag tillbaka från eventet vi seglat med företaget som jag nu vet heter Nuport, riktigt härliga människor gjorde det till ett par fina dagar. Känns riktigt skönt att nervositeten nu är obefintlig inför detta jobb som jag faktiskt gillar starkt! Imorgon lämnar jag min lilla hemma-hamn Kastela Marina och tar flyget till Frankrike och port Napoleon där jag ska segla tillsammans med Christian Toft ner till Grekland. Äntligen Grekland! Den 23:e börjar skolan och då ska jag få återse alla igen. Idag for Fredrik och Dennis till Slovenien för att hämta båten som jag skulle följt med Fredrik och hämta. Så nu är det bara jag, Emma och Towa kvar här i Kastela. Imorgon far vi som sagt vidare, de till Grekland och jag till Frankrike. Det ska bli riktigt kul att få göra en lång-segling och få lite mer kött på benen. Känns redan efter fyra dagar till havs att jag lärt mig grymt mycket tillsammans med Dennis och Towa. Ja ja nu ska jag packa klart väskan och sedan sova, måste ju orka upp och laga mat till våra strandsatta gäster dessutom innan jag flyger vidare. Hoppas ni har det bra där hemma. Saknar er mer än ni anar. Kramar Josse

Kastela Marina, Croatia

Hej allihopa! Jag vet att jag är kass på att uppdatera er där hemma om vad som händer, ber om ursäkt för det, men det är så himla mycket här som händer hela tiden! Skolan slutade i måndags och sen dess har jag och fyra andra bott på en båt som heter Anna Maria här i Kastela Marina utanför Split. Skolan var sjukt kul och det känns som om en hel värld har öppnats sig för mig. Segling är underbart! Nu igår fick jag reda på att jag "gått vidare" som de kallade det och att jag nästa vecka kommer få börja jobba under riktiga förhållanden men samtidigt bli bedömd av en instruktör. Fyra av 40 var vi som fick vara med om vidareutbildningen så jag antar att man ska ta åt sig av det betyget :) Sommaren kommer bli kanon, det tvivlar jag inte på för fem öre. Nu tar vi det mest lugnt, solar och slappar och laddar inför det som kommer. Imorgon ska de ringa om vilket land det kommer bli och inom den närmsta veckan kommer jag var påväg från vår vid det här laget hemma-hamn. Hoppas våren är hos er nu där hemma och att ni tar hand om er!


RSS 2.0