tillbaka igen

Hej allihopa, tillbaka från en vecka hos mama. Mörkret smyger sig in i "stan" allt tidigare nu. Jag och Nea gick hem i solnedgången nu i veckan, väldigt fint. Men vad är egentligen det ultimata med vintern? Jo att dela den med någon. Att ha snöbollskrig och sedan komma hem och kurra ihop sig i soffan med den där speciella människan i sitt liv. Att tända ljus och kolla på film och ligga och prata nätterna långa. Och visst, jag tänder ljus även om jag är singel och tycker fortfarande att det är grymt mysigt att kurra upp sig i soffan under en filt och kolla på film. Men hur mycket jag än kämpar kan det aldrig bli så mysigt som när man är två. Synd men sant.

Imorgon blir det stor-kalas för Elli och Ida i Smålandsstenar. Femti pers har jag hört, trevligt. Först ska jag ta mig till Stina i Danhult =) Ska bli riktigt skönt att umgås bara hon och jag, inte ofta vi hinner med varandra längre, som med så många andra stressade själar. Tiden räcker inte till något alls. Fastän jag försöker ta det lugnt och kanske egentligen inte känner mig så värst stressad längre, så märks det så väl på allt man inte hinner med, alla man inte hinner träffa som man så gärna vill hinna med. Synd men sant.

På söndag är det loppis för oss tre kubaner igen!  Välskomna till huset till vänster om polishuset i Gislaved klockan 16.00-19.00! Kuba-resan som föresten blivit framflyttad till påsklovet, om det fungerar för Marlil såklart. Vi kom fram till att det var omöjligt för oss att samla ihop så mycket pengar på så lite tid. Tack gode gud för att jag får mer tid på mig! Nu finns det en stor chans att vi kan jobba ihop hela summan istället för bara hälften, SKITBRA!

Grattis till Jakob idag också! Idag blev min älskade extra-pappa 38 år och fortfarande lakrits-galning.

Om ett par timmar ska vi gå på Alma och Ellens dans-uppvisning. Den första i deras 11-åriga liv, vilken grej! Lycka till tjejer <3

sjutton

Imorgon börjar min sista månad som sjuttonåring. Dessa är de sista dagarna i mitt liv som jag någonsin kommer vara sjutton år. Jag som trivts så bra.

Fast 18 kanske inte är så hemskt ändå..



Ikväll ska jag och papa baka bröd, kors i taket, och så ska jag jobba med talet. Jens ansåg att skolan var viktigare än en promenad med mig, det tar en äkta naturare för att kunna säga något sånt ^^ , så det fick bli att vila på riktigt ikväll.

Aldrig riktigt slut

För jag tror det bor en hjälte i varenda liten flopp

hej hopp

Hej alla morgonpigga! Det är inte jag, morgonpigg alltså. Kunde inte sova inatt och jag vet inte riktigt varför. Det är sjukt frustrerande att veta att man har sovmorgon och ändå ligger vaken från klockan sex. Igår sprang jag och Elli runt på skolan och hade fotomarathon på foto-lektionen. Vi fick tre ord var att definera. Vi har rätt konstiga lektioner på fotot egentligen. Sitter och pratar om vad en bild kan betyda och vad tanken med den kan vara. Aningens flummigt kanske.

Vid fem igår begav sig jag och Nea till simhallen för dagens träning. 1500 meter blev det och två minuters vattentramp. Idag blir det dock vila. Att träna varje dag är ju kanske inte så nyttigt för kroppen. Imorgon blir det morgonsim med Nea och Stina på sovmorgonen, så slipper jag ha ångest för att jag inte sover ^^ 












Gott för själen

Hej och hopp alla skogsmullar! Ikväll ska jag och söstrami och Nea ut och springa. Tredje dagen i rad med min nya "hobby". Har kommit på fördelarna med att springa runt i höstkylan. Man får en himla massa tid att tänka på allt mellan himmel och jord. Och att känna hur det blir lättare och lättare ger en underligt tillfredsställande känsla. Och det känns skönt att veta att jag gör något bra för mig själv. Det är bra för själen.




Solen I Ögonen - Lars Winnerbäck

Fascination





Energi-musik!
Nu ska jag ut och springa en stund, nya tag andra dan i rad!

vad var det jag sa

Idag är jag stolt som tuppen! Det är nämligen så att Oscar blvit antagen till juniorlandslaget i fotboll!!!! =D  Haha tur att han lovat mig att inte glömma bort mig när han blir känd ^^  jag har alltid sagt till honom att han kommer bli något stort. Att jag en vacker dag kommer kunna skryta med att jag växte upp med en stjärna. Haha vad fånigt det låter! Men nu är dagen här.  Du och dina systrarna är en grymt stor del av min barndom, det kan man iaf säga. Jag har lätt haft den bästa gud-familjen! (säger man så om föräldrarna är mina gud-föräldrar?) Nu är det min uppgift att försöka vara den bästa supporten som finns. Kommer i alla fall vara den stoltaste =)

För er som inte riktigt hänger med så är det inte min lillebror Oskar som spelar fotboll, utan mina gud-föräldrar Lena och Nicklas son Oscar som har blivit intagen i landslaget. Vi är uppväxta ihop tillsammans med min syster och hans två systrar Elin och Anna. I sandlådor och godisbutiker har vi hittat på bus och lärt oss rätt och fel och en hel del "kanske" också. I nuläget är det dock inte ofta jag hinner träffa honom eftersom att han bor i Borås där han spelar för Elfsborg.




10,000 Nights - Alphabeat

Realize




Hörde en jättehärlig låt i morse! När jag sen skulle lyssna på den på youtube så hittade jag två versioner. Nu kan jag inte bestämma mig vilken som låter bäst! Välj själv en favorit.








Take time to realize,
That your warmth is cashing down on in.
Take time to realize,
That I am on your side
Didn't I, Didn't I tell you.
But I can't spell it out for you,
No it's never gonna be that simple
No I cant spell it out for you

If you just realize what I just realized,
Then we'd be perfect for each other and we'll
nevr find another
Just realized what I just realized we'd never have to wonder if we missed out on each other now.

Take time to realize
Oh-oh I'm on your side didn't I, didn't I tell you.
Take time to realize
Oh-oh i'm on your side
Didn't I tell you
But I can't spell it out for you,
no it's never gonna be that simple
no I can't spell it out for you.

If you just realized what I just realized then we'd be perfect for each other then we'd never find another Just realized what I just realized we'd never have to wonder if we missed out on each other now.

It's not always the same no it's never the same if you don't feel it too. If you meet me half way If you would meet me half way. It could be the same for you.

If you just realize what I just realized then we'd be perfect for each other then we'd never find another Just realize what I just realized we'd never have to wonder
Just realize what I just realized If you just realize what I just realized Ooooh missed out on each other now

missed out on each other now (3x)
(Realize, realize realize, realize)

Morsning Korsning!

Godmorgon Sverige! Det har varit en perfekt morgon. Jag vaknade vid liv vid nio-tiden totalt utvilad. Låt kvar i sängen ett litet tag och bara njöt av att det är lördag. På med myskläderna. Tassade ner för trappan och dukade fram en riktig mys-frukost. Te, mackor, apelsinklyftor och självklart tända ljus. Det blev världens start på dagen. Nu ska jag snart dra mig iväg till Cofféa en sväng och hjälpa Nea och sen ska jag ta en springrunda efter det. Kanske åker till Värnamo ikväll också, har inte varit hos kusinerna på evigheter nu! Men som sagt, inget bestämt. Idag tar jag dagen som den kommer. Det blev föresten film hos Johan igår, väldigt mysigt! Tror dock att man har sett "Min bäste väns bröllop" en gång för mycket..



Realize - Colbie Cailat

Update

Nu är jag tillbaka hos papa igen, tillbaka till civilisationen ^^ I veckan har det verkligen varit lite väl "på landet" ute i Vika. Hemtelefonen slutade fungera och strömmen gick, samtidigt som datorn har varit sönder sen i sommras. Snacka om att man började känna sig isolerad..

Hänt i veckan? Inte mycket spännande. Har umgåtts en massa med syskonen. Haft kuddkrig och hjälpt till med läxor och sånt. Det är ofta man inte hinner bara va med dom, och så ses vi ju inte så ofta heller. Det är nackdelen med att ha syskon som man inte alltid bor med. Att det faktiskt blir så lite tid tillsammans. Om bara ett litet tag kommer jag flytta härifrån. Och då finns det ingen mer tid att sitta en kväll och läsa läxor ihop. Inga spontana kuddkrig på kvällarna. Kommer sakna det.

Igår var vi på mässa i Göteborg. Kunskap och Framtid hette den. Massa högskolor och utbildningar som bara väntade på att vi skulle börja på just deras skola. Jag blev snurrig i huvet av allt det finns att göra. Jag vill bli så mycket. Men just nu så är pilot nummer ett tror jag. Tro det eller ej..

Det är Så Jag Säger Det - Håkan Hellström

Strömlös tur

Vilken dag! Det blev strömavbrott i skolan idag. Helt kolsvart var det på vissa ställen! Vi fick gå hem tidigare på grund av detta, sikken tur va! (kanske bönen funkade?...) Så nu sitter jag här och fundelurar på vad jag ska argumentera om på retoriken. Vad är jag egentligen för eller emot? Kanske är bäst att ta något helt oväntat och bara välja en sida och stå fast vid det. Ungefär som "låt barn testa droger och alkohol" som vi fick argumentera för på förra lektionen. Kan funka.. hmm.. ne det får bli att rådfråga Ellen när jag kommer hem, hon har alltid sån fantasi. Hoppas alla njuter av sin lediga tid i eftermiddag! Ha det!




Why Do You Build Me Buttercup Baby  - The Foundations

finally touch

For a kiss to be really good, you want it to mean something.
You want it to be with someone you can't get out of your head,
so that when your lips finally touch you feel it everywhere.

Dag 1

Hej hej allihopa! Nu är jag tillbaka i skolan och vardagen igen. Drömmer mig tillbaka lite hela tiden, men det är inte så farligt att vara hemma igen ändå. För för första gången i världshistorien har jag inga prov på säkert tre veckor! Helt OTROLIGT! Haha skönt att kunna vila ut på eftermiddagarna istället för att behöva plugga som en blådåre.

Första dan i Gambia:
Vi vaknar upp klockan tre på natten i vad som känns som en bastu. Vi lämnade värmefläkten på i stugan, big misstake.. Pigga och glada begav vi oss till Svågertorp och tog oss därifrån med tåg över till Kastrup. Där checkade en Josefine Solvang, en Anton Halldin och en Wallentin Holmgren (!!!) in. Haha Vi flög precis i tid för att se soluppgången över Danmark, himlen har nog aldrig sett så röd ut! Ett par timmar senare passerade vi Alperna, det var också något grymt häftigt att se uppifrån.
 
Vid mellanlandningen i Las Palmas kände vi att vi kommit till värmen, hela 25 grader i luften! Vi hade inte en aning om vad som väntade oss i Banjul.. två och en halv timme senare steg vi ur flygplanet i Banjul och det var först då man förstod var riktig hetta är. Runtom planet fanns det minst femtio gambianer som mest såg ut att prata om vädret och bjuda på kex än att arbeta på en flygplats, men trevliga var dom allt! Vi skjutsades in till terminalen på den minsta flygplats jag någonsin sett. Där fick vi gå igenom en passkontroll och jag fick min första stämpel någonsin i passet! =D
 
Bussen till hotellet var inget annat än komisk. Dörrarna stängdes inte helt och det skevade lite här och var, något som skulle bli ett återkommande tema i Gambia. Allt medans vi svettades floder på färden genom Gambia fick vi se mycket av det som vi inte hade kunnat föreställa oss innnan vi åkte. Allt man hade innan vi kom dit var ju föreställningar om hur det kanske skulle kunna se ut, egentligen hade vi inte nån aning. Och jag måste erkänna att när vi guppade fram på vägarna och lämnade av andra resenärer på bakgårdar som tydligen var hotellentréer så började jag undra va fasen vi hade hamnat egentligen.

Väl framme vid vårt hotell var vi matta av värmen och lättade över att få komma ut ur bussen. Vi satte oss utanför entréen för att vänta på nästa buss som hade våra väskor. När vi sitter där börjar vi prata med ett svenskt par i sextioårsåldern som flyttat ner till Gambia i våras. Ros-Marie och Bjaerne hade en hel del att prata om och hux flux var vi inbjudna hem till dom på middag. Så drygt fem timmar efter att vi anlänt till Gambia sitter jag och Anton i en skruttig taxi och Andreas i en annan på väg hem till dessa två. Tanken flög nog faktiskt i huvet att vi var korkade som lät Andreas åka själv i den andra taxin det första vi gjorde, så mycekt som alla där hemma tjatat om att vi inte skulle gå nånstans ensamma.
 
Hur som helst spenderades kvällen med att lyssna på oändligt många historier om Sahara-äventyr och hemmabyggda bussar. En hel del "JÄÄÄÄÄVLAR ANAMA!" blev det också ^^ Haha.. När vi sedan skulle tillbaka till hotellet fick vi åka med J.J The Best, världens glidar-gubbe! Han var finklädd från topp till tå och körde runt i en bil som var ett under att den höll ihop hela vägen hem. Senare i veckan såg vi honom putta igång den x antal gånger  xD Den kvällen somnade vi utmattade av allt som hänt under dagen. Jag hade svårt att tro på vad jag själv hade varit med om på de få timmar vi varit i landet!



     



     



     



Nu hade jag inte fler bilder från första dagen, får dom förhoppningsvis imorgon! Men nu har ni iaf fått se lite mer. Fortsättning följer, nästa gång blir det om dag två! ^^


I Will Survive - Cher

Gambia




 








RSS 2.0