god middag

Hej hej! Snart kommer Linnéa hit  =D Vi ska beställa biljetter inför morgondagen. Känns som om vi inte träffats på evigheter! Nu drar verkligen sommarlovet igång på riktigt, i lördags gick startskottet när jag fick semester.
Oj vad härligt det är! Hoppas starkt på att solen dyker upp snart igen, men redan idag har jag fått tecken på att den inte slocknat eller begett sig till ett annat solsystem!
Jag och Linnea ska alltså åka till Helsingborg imorgon :) Älskade sommarstuga, älskade hav!


hejdå, nu ska jag sluta skriva // Linnea :)

Do You Love Me? (Now That I Can Dance) - The Contours

Lyckad kväll hos gamling ^^


Min hjärna är helt sjukt trött just nu så ha inga höga förväntningar på att det kommer stå något intressant här idag. Efter en hektisk dag på jobbet åkte vi till Johan för att fira hans 18-årsdag, GRATTIS! Det blev en massa tårta och tacos och sönderhoppade fötter (men det blev bara ett blåmärke, så så illa var det nog inte). Jag har kommit på hur kass jag är på att hoppa studsmatta när man har världens sockerkick klockan 3 på natten^^ Det var as-svårt att ha kontroll över sina ben! Kan dock bero på att det småregnade och att mattan var superblöt.. Vid denna tid var vi bara fyra tappra kvar, Stina, Anton, Johan och jag. Vi spelade in "Leende Guldbruna Ögon" på en gammal bandspelare Stina hade med sig. Det kommer säkert sälja som smör en dag ;) Sen blev det en massa film och Stina upptäckte att Jackie Chan är grym och jag upptäckte att Anders och Måns verkligen var kul! Vid fyra fem begav sig Stina och Anton sig hemåt. Då kom vi på den helt oslagbara idén att kolla på en film till.. Med lite hjälp lyckades jag hålla mig vid liv. Allting kan bli så mycket roligare när man är trött. Tror inte att det var en komedi vi kollade på, men gud vad jag skrattade! ^^ Aja, dettta var min lördagskväll, tvekar på att jag hade kunnat ha det roligare =D Tack Johan för en lyckad kväll!


ps. lyckades skriva ett långt osynligt medelande i fredags natt, lämnar kvar det för mystikens skull ^^

Happy Birthday - Stewie Wonder

Alldeles för sent, eller kanske alldeles för tidigt?

Gudarnas skymmning vad trött jag är just nu! Oj vad stor text det blir! Aja, orkar inte komma på vad som är fel. Sitter här och fixar med Johans present, oj hoppas inte han hinner läsa detta innan imorgon.. Johan om du läser detta: SLUTA LÄS!
Vi gick till resebyrån idag, jag och mina pojkar. Vi ska troligtvis åka till Gambia! Hur det än blir så tror jag att det kommer bli riktigt kul att åka med er :) ha en bra kväll (natt?) Så ses vi kanske imorgon!


Oops

Till alla utan ett sjätte sinne så handlade lapparna om att vi håller på och samlar in grejer till vår loppis som vi ska ha med Kuba-gruppen. Om ni har något ni vill bli av med, kläder, böcker, möbler, hör av er! Lappar med nummer finns uppsatta över i stort sett hela Gislaved och Anderstorp ^^

Sucsess

Godmorgon!
 
Vi fick grymt bra respons från alla i Gislaved igår när vi åkte runt med lapparna. Jag trodde i alla fall att det skulle vara lite svårt att få sätta upp lappar och sånt, men när vi var klara hade vi satt upp 40 lappar! Det var lite kul att se att många av dom inte ens läste vad det stod på lappen. "Jo men visst sätt upp den där på fönstret nån stans bara!" Synd att vi inte skrev nåt konstigt på den.. En stor aplåd för butikspersonalen i alla de affärer vi var inne i, det var verkligen kul att se att så många var villiga att hjälpa oss!

Vi såg en riktigt rolig arbetsansökan på Ica i Anderstorp. På anslagstavlan satt en liten lapp där det stod:
"Jag är en 16-årig kille som söker arbete. Jag är villig att göra vad som helst."
hahaha Undra vad han har fått för erbjudanden hitills... ; )


Ha en riktigt fin dag!

Bang On The Piano - Jack McManus

Kuba!

Nu ska jag och Vikki cruisa runt och tjäna pengar till Kuba-resan! :D
Håll tummarna för oss!



The Sun - Maroon 5


Lycka

I lördags cyklade vi ner till Råå och åt pizza på stranden. På piren satt en trubadur och spelade gitarr och sjöng Winnerbäck i solskenet. Jag hade kunnat leva lycklig länge i just det ögonblicket.

ojdå..

Idag bröt jag min fordons-strejk. Körde hem från jobbet.. Oops..

Ta hand om er!

Nu tycker jag verkligen att det räcker med alla krockar! Denna helgen var både Astrid och Albin med om olyckor och för bara nån vecka sen krockade Stina. Ni gör ett himla dåligt jobb med att ta hand om er! Jag tänker illvägra bilar från och med nu. Imorgon tar jag cykel till jobbet. En ynka liten mil kan väl inte vara så jobbigt? (Ska nog unvika att fråga Anton och Johan om det där va?)  aja, man får väl vara glad att  ni är hyfsat hela ändå. Även om listan på skador kan göras lång vid det här laget.

Midsommarhelgen blev riktigt mysig faktiskt. Har ni sett den där reklamfilmen där de bär in och ut bordet  för att det regnar och sen blir solsken? Min midsommar var verkligen sån! Vi flyttade in och ut bordet varannan rätt ungefär^^ Men vad är väl inte en svensk midsommar utan både regn och sol? Jag är iallafall helnöjd med att det blev som det blev!



Push - Matchbox Twenty

Muskler

Då var det sommarlov igen, äntligen! Denna vecka skrotar jag runt på Golvabia, det är tungt! Men jag tar det inte så hårt, försöker tänka som Maria sa på skolavslutningen. "Om man vaknar med tanken att dagen kommer bli en härlig sommarlovs-dag, oavsett vilket  väder det blir, blir allting väldigt mycket bättre". Det lät fint när hon sa det i alla fall. Så nu går jag och bokstavligen talat lyfter skrot i två dar till, värre än så är det ju faktiskt inte. Jag ser det på den ljusa sidan, jag bygger muskler som en hel karl ^^ Hoppas att sommarlovet är bra än så länge för er, om inte så är det en himla bit kvar på det att vända på saker och ting! Det är i alla fall vad jag tänker göra!


I´ve Been Hanging around - ?

Vis man

10 Juli i Helsingborg 
Lars Winnerbäck





Det var jag och fröken Svår, vi skulle hem åt samma håll
det kanske blev en liten omväg men vad spelar det för roll
Natten var så tyst och skön och månen var så vacker över taken

Hon hade tappat allt igen, varenda mening, varje hopp
Hennes utsikt var en botten, hennes drömmar var en flopp
Men ändå, där vi gick, hon skratta till och prata' på och höll sig vaken


Hon sa: "Nu har jag rensat ur, nu spelar ingenting nån roll
Nu kan det blåsa vart det vill, för nu är allt tillbaks på noll
Och här kan allting börja om, nu kan jag se vad jag förträngt
Nu ska jag passa mig för dom, som aldrig gjort som dom har tänkt
För jag vill aldrig bli en sån, så har jag lärt mig det igen
Det kanske passar nån, men inte mig och inte än"


Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut



Solen skulle just gå opp, när vi kom hem till hennes hus
Hon hade städat och gjort fint och bjöd på te och tände ljus
Hon log och sa: "Det är väl rätt okej, vi är nog alla ganska lika
Det finns dom som tror på Gud, och dom som ägnar sig åt spel
Alla drömmer vi om lyckan som om livet blivit fel"
Det var schyst att dricka te och höra fröken Svår predika



Hon sa: "Jag säger vad jag vill, skit samma om nån skräms
om det blir pinsamt för en del, så är det ändå dom som skäms
Jag har gjort fel ibland, jag vet, men ingen mening att ge opp
Jag tror det bor en liten hjälte i varenda liten flopp
Och jag vill hellre bli en sån, så har jag lärt mig det igen
för det finns nåt bra och stort i alla om och alla men"



Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut



Nu är det höst och allt är mörkt, jag skriver brev till fröken Svår
Jag måste veta hur det går, jag måste fråga hur hon mår
Du har din egen väg att gå, skit samma vilket håll
Det kanske blir en liten omväg men vad spelar det för roll
Alltid lär man sig väl nåt, det var väl så det skulle va
Det blir en massa spe och spott, men det är skit man måste ta


Varje stund, var minut, var sekund
Samma konstiga beslut
Det blir fel, slår bakut, allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut"




Aldrig Riktigt Slut - Lars Winnerbäck


Frihet

Idag gick jag från skolan för sista gången som tvåa. Två år har passerat sen vi slutade nian. Så mycket har förändrats sen dess. Så många ansikten som inte längre känns främmande, så många stunder då jag inser hur långt jag tagit mig sen dess. På så många sätt har allt förändrats, men ändå står jag på skolavslutningsdagen med i stort sett samma känsla i magen. Frihet. Jag vill säga det om och om igen för det pirrar lika härligt i magen varje gång. Jag är fri nu.

 Pirret i magen idag kunde dock bero mycket på att vara tvungen att gå upp på scenen på avslutningen. Vårt dream-team fick gå upp och ta emot våra checkar och blommor. Elli lugnade mig med några riktigt härliga ord: "Du är ju bäst Josse, det är därför du går upp!". På något sätt lugnade det nerverna. Snart är vi på väg mot oanande äventyr!

"when you love something set it free, right?"

du kände mig när 
åren var terminer
när sommaren var helig
och nätterna var allt
du har varit densamma
som en klippa genom tiden
med en hand som
verkat räcka åt oss alla



minns du när vi satt
utanför Strandbaden i Falkenberg
och lyssnade på när
havet blåste in
det var långt innan henne
det var långt före allt
men jag kan inte komma på
att jag saknade nåt då




Summer Of 69 - Bryan Adams


Kort om allt

Oj oj oj nu  var det ett tag sen! Det har hänt en hel del och jag tror inte jag kommer få med allt. Uppsala var okej, kan helt klart säga att jag hade lite för höga förväntningar. Men jag tycker att vårt lilla gäng lyckades få till det trots allt. Facinerande att se hur mycket grymt olika människor det finns! Träffade Johanna och Lukas från Morgongåva. Ett par riktigt trevliga människor!

På Kolmården var det verkigen superbra. Går inte säga tillräckligt många gånger hur oerhört mycket jag tycker om min klass. Ni är verkligen de närmsta vännerna och det finns få man kan ha så kul med som med er. På vägen dit fick Erika sin efterlängtade shopping, och då menar jag inte kläder utan MAT! Har nog aldrig kännt nån människa som blivit lyckligare av att springa runt i en mataffär ^^ Vi bodde i en stuga med en jättefin utsikt över en sjö eller ett hav ( vi kom aldrig riktigt överens om vad det var) Ena kvällen hade vi klasskamp i fotboll, pinsamt nog vann esteterna trots att vi har Sverigemästarna i vår klass. Att studera aporna var ett hett arbete, måste varit en trettio grader där vi satt och stekte. Detta gjorde också att aporna inte gjorde ett piss på dessa två timmar som vi studerade dem. Det mest spännande som hände var att min och Neas apa Madeleine drack lite vatten. Vi gick ut på jakt efter badplats den första natten och hittade världens mysigaste område vid vattnet, de husen/stugorna måste varit svindyra! Nån dag då jag blir rik ska jag skaffa ett sånt hus och då ska jag bjuda hem er, det lovar jag : ) På vägen hem var det sångtävling av första klass på gång, måste dock erkänna att killarna vann den. Vi höll på i tretti minuter på temat shlager-låtar!  Nån stans på vägen försvann min väska, och hittades senare i Kolmården. Typiskt mig på nåt vis. Får verkligen tacka killarna för hjälpen med att leta efter den! När jag kom runt bussen så var tre stycken inne i bagageutrymmet och letade och en stod och ringde till Kolmården och en ringde till Stina, lite rörd blev jag faktiskt  ; )

Gisledagarna blev också jätteroliga. I fredags var vi och tittade på när bland annat Andreas spelade i torgparken. Riktigt bra var det! I lördags var det dags att hjälpa NV3 på karnELEValen. Vi satt på flaket och hade hand om elden, skiiiitvarmt! Man får bara tacka och bocka (säger man så?) för att tröjorna inte gav bonnabränna :P Vi kollade på tävlingarna ett tag och blev grymt peppade till nästa år då det är vår tur. På kvällen var vi NVs förfest och sen begav vi oss till parken. Det var verkligen då man förstod hur mycket folk man känner! Var inte ensam fem sekunder den kvällen. Jag hade riktigt kul i alla fall och tror att de flesta hade det med. Jag och Nea varvade ner igår med ett dopp i Morgonsjön. Hur härligt som helst  : )

på återseende!



Lycklig Och Förvånad - Lars Winnerbäck

RSS 2.0