Jamie Oliver step aside please!

Nu har jag äntligen testat att göra egen pasta! :D Så himla mycket enklare än vad min mor hade fått för sig och så himla gott det blev! Aldrig mer färdigköpt ska man väl passa sig för att säga men det får nog allt bli att exprimentera lite till med hemgjord.. måste testa att smaksätta den med något.. spenat borde göra den grön..

Sökt jobb i julkalendern har jag gjort också! Men mer om det imorgon ;) fortsättning följer....


upptäckslysten matlagningsgalen bartender i farten!

Jag förstår inte hur man kan få tid över! Här går jag med ett extrajobb, som visserligen mer liknar en halvtidstjänst, och lyckas med att ha bråttom varenda dag! Jag fyller verkligen ut dagarna till den gräns då jag känner att det allt är lite stressigt. Haha Inte är vi den som sitter och latar sig ;) Idag fortsatte jag med mitt nya arbete som målare här hemma och gick lös med den vita färgen på högskåpet i glasverandan. Det visade sig vara galet tungt att måla med armarna över huvudet så jag hann bara med ett lager. Efter detta gick jag och Walle ut på en promenad i vårsolen, så himla skönt det är ute nu!
Lite matlådor blev det till mama och Jake också, exprimenterade fram en alldeles underbar pastasås på kokosmjölk, spenat, sambal oelek och hackade jordnötter. MUMS! Sen tog jag tag i vad jag borde göra varje dag - flair! Ett litet träningspass med flaskan senare kändes det som tricken satt igen och jag klarade till och med dubbel-stallen ett par gånger! Pluspoäng till mig :) Till och med plugga lite på drinkarna gjorde jag när jag solade på taket, vägrar gå med på att all kunskap försvinner! En timmes promenad med mama, ett frisörbesök, en sväng hos mormor och ett städat kök och toalett senare känner jag mig hyfsat klar med dagen. Man måste ju ha något att göra imorgon också ;)


Två kvällar

En riktigt härlig helg.
En fredag med härliga tjejkompisar som skuttar runt i ett kök och dansar till husvagns-hits.
Som springer runt med fingerpistoler på läskiga bönders gårdar och letar efter barndomsminnen.
En lördag som spenderas hos älskade Veronica med så mycket mat att jag helt ärligt trodde att jag skulle spricka.
Jättehemsk känsla men gud så gott det var!





"Framtiden tillhör dem som vågar tro på det vackra i sina drömmar."

Tiden är flyktig, njut av den

Helt utan förvarning har planet landat och veckorna gått och det är dags att åka hem igen.
Plötsligt sitter jag och Skoogh under varsin filt och tittar på Jack Sparrow och är nostalgiska (ja Jack har varit en stor del av vår thai-resa!).
Jag har svårt för att förstå det här med tid och hur sjukligt fort den kan gå.
Det förbryllar mig att livet passerar även när man gör det bästa av det.
Dagar, veckor och månader passerar utan minsta eftertanke om vad jag tycker om saken.
Och jag förstår att det är något bra, att det är så livet tar sig frammåt,
men det finns så många stunder som jag hade velat stanna kvar i.
Stunder då jag insett att här hade jag kunnat leva lycklig länge.
I just den här stunden.
Och när stunden passerat, när glittret försvunnit och magin är borta, då längtar man tillbaka.
Jag minns min allra sista kram av pappa.
På säve flygplats i september.
Vi stod och tittade på små privatflygplan packas och lyfta och väntade på mitt flyg.
Jag vet inte hur mycket jag hade gett för att få tillbaka den timmen i mitt liv.
Jag hade gett allt.
Den allra sista timmen med honom.
Och när han ringde mig alldeles innan jag lyfte och berättade att mitt flyg var försenat och att han älskade mig.
Det var sista gången jag hörde hans röst.
Gud nu har jag nog totalt tappat tråden.
Vi bygger vårt liv på stunder.
Stunder vi vill glömma, stunder vi vill komma ihåg och stunder som passerar utan att vi ens märker av dem.



När inlandsisen drar sig tillbaka




Då brister asfalten fram ur snötäcket igen.
Då börjar gruset knarra under gummistövlarna på vägen hem.
Då kämpar sig små bleka solstrålar genom molntäcket.
Då hoppar vi i vattenpölar och låtsas att vi är tio igen.
Då blundar vi och låtsas att vi håller hand på en vårblek gräsmatta bland påskliljor och solsken.
Sen öppnar vi ögonen igen.


If you always keep me in your mind

I will live forever
If you always keep me in your mind

And it doesn't matter
How far I am
If I ever leave you
I'm gonna be there by your side
If you ever need me
Well, here I am

I'm gonna live forever
Don't you ever forget
And all the stars in heaven
Will shine for me
I'm gonna live forever
No never forget
And noone's lost in heaven's
Eternity

Hold the fire burnin'
Life was never ment to be the end
There's no way Im turning
By accident
I don't need to prove it
I'm just ready for another stair
Though my heart is movin'
My soul is here

I'm gonna live forever
Don't you ever forget
And all the stars in heaven
Will shine for me
I'm gonna live forever
No never forget
And noone's lost in heaven's
Eternity

Jag saknar er



Vår första kväll som utbildade bartenders!


Vad hände DÄR?!

Helt plötsligt ligger jag i min egen säng igen. Vad hände DÄR? Sex veckor passerade som ingenting.


De två första veckorna tog jag och Skoogh dykarcertifikat. Simmade med en 2,5 meters leopardhaj, sköldpaddor och lejonfiskar. Det var sjukt facinerande och vackert och dessutom en stor utmaning eftersom jag aldrig kunnat simma under ytan utan att hålla för näsan förut. Nu är jag en bra bit på väg att lära mig det jag trodde var omöjligt.



Inget är omöjligt, det omöjliga tar bara längre tid.


Efter dykarskolan kände vi oss klara med Ao-Nang där vi hade bott i en vecka i vår lilla älskade betongbunker (ingen kan beskylla oss för att ha höga krav) även om det smärtade att lämna vår absoluta favoritresturang på resan, Lucky Jim där vi åt sexrätters i stort sett varje kväll för cirka trettio svenska kronor. Vi satte oss på båten till Phi Phi Don, under tak denna gången och med lite mer hjärnceller än på vår första båttur. Phi Phi var otroligt vackert. Det slog alla förväntningar då vi hade hört att det var helt sönderturistat. Vi bodde precis vid stranden i världens finaste lilla bungalow och solade och badade de sista dagarna innan kursen startade.



På Paradise Island, som håller vad namnet lovar.

Efter att ha träffat vår kära vän taxichaffören Pong på Rassada Pier letade vi oss igenom varenda liten gata i Patong för att hitta EBS-skolan, inget lätt uppdrag. Väl framme krachlandade vi på rummet och upptäckte att vi skulle få en roomie. Denna Caroline hade lämnat världens största märkesresväska i rummet och vi fick onda aningar om att vi blivit ihopsatta med en fin-i-kanten-tjej som inte skulle tåla våra öppna toadörrar och sex-talks. Som tur var kom just då Carro inklivandes genom dörren och alla tvivel försvann fortare än vinden. Skönare brud får man leta efter. Första kvällen drog vi ut och upptäckte Patong by night, bangla-road mer behövs inte sägas. Grott-labyrint-discotek med silvergubbar, leguaner och en nyfunnen kusin kan sammanfatta denna kväll.

På måndagen drog allvaret igång och det stog ganska fort klart för många att deras tanke om att åka hit och festa sig igenom bartenderskolan var körd. Veckorna fylldes med plugg, plugg och massor av mer plugg. Efter första veckan kunde vi 25 drinkar utantill och hade redan börjat flaira med både flaska och shakertin. På fredagen var det poolparty på taket som gällde, en helt galen fest.. I slutet var alla i poolen, vare sig de ville det eller inte, vare sig de hade badkläder på sig eller inte, vare sig de var en uppblåst barbara eller inte.. ja ni kanske förstår. Helgerna fylldes med fest, allt från partybåten till en kväll när lärarna stod i baren och servade oss elever. Riktigt roliga tider. Mellan det har vi haft mysiga filmkvällar och upptäckt paradis-stränder, lärt oss konsten att pruta järnet och hur sjukt gott moppe-mat kan vara.

många galna saker har hänt de senaste veckorna och jag är så otroligt glad att jag gjorde den här resan. Att jag har haft en Johanna som tjatat och en mamma och jacob som övertalade mig till att åka. Tänk om jag aldrig hade hamnat just här med just er och om jag aldrig hade lärt mig hur mycket jag klarar av. Jag älskar Thailand och minnena jag tar med mig därifrån. Och med handen på mitt snabbt slående hjärta: jag kommer återvända.

Nu letar jag bartenderjobb runt om i världen och hoppas på att få åka så fort som möjligt. På fredag kommer min troliga resekompanjon hem till Sverige och då ska vi köra järnet och hitta jobb! Så som de flesta redan har listat ut så är jag återigen påväg härifrån. Äventyrslusten tar aldrig slut och jag är mer sugen på världen än jag någonsin varit förut.


Sista dagen kvar

Här ligger jag i sängen med ett avklarat barprov och drinkprov, dessutom med ett högsta betyg i barprovet SURPRISE! Haha det kändes riktigt riktigt bra att klara detta mycket bättre än jag hade förväntat mig. Hela den här kursen har gått så mycket bättre än jag hade förväntat mig. Inte trodde jag att jag hade det i mig att palla det tryck vi har haft på oss i tre veckor nu. Inte trodde jag att jag skulle ställa mig där uppe i baren idag och kicka ass som jag gjorde! Älskar att slå mina egna förväntningar. Så nu återstår ett teoriprov och en säkerligen oförglömlig avslutningsmiddag. Sen drar vi härifrån.
Tiden har gått så fort och helt plötsligt är vi utbildade bartenders. Grymma sådanna dessutom. Det har varit en tid fullproppad med nya intryck. Massa nya människor, nya vänner vid det här laget, som har gjort tiden här så förbannat bra. Nu väntar resten av livet som börjar från och med nu.
 Man borde tänka så oftare. Att världen väntar. Att livet alltid börjar just nu. Utan att vänta. Utan att tänka "om två månader". Nu, precis just nu, börjar ett nytt steg. Skitsamma vad som hände igår och vilka tårar som fallit för spilld mjölk, idag börjar vi om. Just nu börjar vi om. Jag tänker börja om. Hej mitt namn är Josefine och jag är bartender, vän, dotter, storasyster, glad och väldigt mycket människa.

Jag har inte glömt.

Jag har inte glömt.
Inte för en sekund, inte för en stund.
Inte idag när jag kippat efter andan flera gånger.
Du har gjort dig så oerhört påminnd idag.
Den hemskaste dagen var här idag igen.
Med en telefon som räcktes över och hela världen som kollapsade över mig.
Gråtandes ensam på en flygplats, på ett flygplan, i luften bland molnen.
Allt var här idag igen.
Och paniken kom och gick.
För här vet de inget om allt som varit.
Här passar inga sina ord.
Här är allt som min värld hade varit även om du inte försvunnit.
Jag saknar dig.
Och idag saknar jag människor som vet om.
Som tassar en aning på tå för att de vet hur ont det gör i mig att höra vissa ord.


cognac och armagnac

Jag ligger här med drinkboken långt uppe framför ansiktet för att inte somna. Imorgon är det dags för cognac och armagnacs prov och det är bara att plugga plugga plugga. Helgen har varit kanon. Vi var på freedom beach i lördags och halleluja vilken strand! Knappt inget folk, kristallklart vatten, kritvit sand, palmer och färgglada fiskar. Det är SÅ Thailand är och ska se ut. Inte som vårt skräp-Patong. På kvällen var det fest på stor skala. Vissa hade praktik på Lime så vi var där och såg Skåne dansa lite i baren. haha Superhärlig tjej som alltid är superglad. Sånt gillar vi. Tummen upp so to say. Jag har nog tummen upp skrivet i pannan eller nåt för så fort folk tittar på mig så gör de tummen upp och ler. Mystiskt... Ne men plugga var det ja. Snart tillbaka i snön igen, för den ligger fortfarande kvar va? Vad hände med alla som lovat att ge mig vår när jag kommer hem?! skäms på er..

RSS 2.0